6 oktober 2022 - Nieuws

Werkbezoek Raad voor Cultuur 


Op donderdag 29 en vrijdag 30 september bracht de Raad voor Cultuur een werkbezoek aan de Stedelijke Cultuurregio Zuid. Tijdens het werkbezoek, dat plaatsvond in Maastricht, kwamen de veelzijdigheid en schoonheid van het culturele landschap in Limburg aan bod. 

Het gezelschap ging o.a. naar Centre Céramique, waar ze een presentatie kregen van Mick Wiertz, projectleider van Stichting Stadsnomade.

Raad voor Cultuur De vrijhaven2

Mick lichtte hier op energieke wijze toe hoe Stadsnomade zich inzet voor jongeren van 5 tot 25 jaar. Daarin benadrukte hij de bijzondere groei die de stichting heeft doorgemaakt, zowel in bereik als in projecten die het afgelopen jaar succesvol zijn afgerond. Zijn visie en plannen voor de toekomst konden op veel steun rekenen van de raad alsmede van de aanwezige medewerkers van de gemeente Maastricht.

In samenwerking met Cultuurmakers Maastricht faciliteert stichting Stadsnomade met diverse andere partners een fysieke URBAN plek voor jongeren.  Een culturele vrijhaven waar het maken en beleven van jonge, urbane cultuuruitingen centraal staat.  Meer info
 

Raad voor Cultuur De vrijhaven6
Raad voor Cultuur De vrijhaven3