Ondersteuning amateurkunsten

Cultuurmakers Maastricht biedt ondersteuning aan het amateurkunstenveld van Maastricht. Zowel verenigingen als individuele amateurkunstenaars kunnen rekenen op advies over o.a. subsidiemogelijkheden, workshops, ledenwerving, helpen met adressen van podia en repetitielocaties. Daarnaast biedt Cultuurmakers Maastricht facilitaire ondersteuning met het aanbieden van opslagruimte en leveren van stoelen bij (openlucht) amateurkunstactiviteiten. 

Dansschool Reality Amateurkunsten
Dansschool Reality

Cultuurmakers Maastricht helpt amateurkunstenaars op weg. Het is een platform voor amateurkunsten in Maastricht en een loket voor facilitaire zaken die nodig zijn om deze een podium te geven. Cultuurmakers Maastricht stimuleert en verbindt. Immers, talentontwikkeling houdt niet op bij kennismaken en leren. Het is juist het zelf doen wat het zo de moeite waard maakt. Doen is aansluiting zoeken bij bestaande initiatieven zoals de rijke harmonie- en fanfarewereld van Maastricht en de regio. Of de bloeiende beeldende kunstscène. Ook zijn er veel toneelverenigingen waar je kunt schitteren op het podium en dansgroepen die de meest uiteenlopende dansvormen beoefenen.

FACILITAIRE ONDERSTEUNING 

Opslag- en productieruimtes:
De Amateurkunstenhal in Heugem is beschikbaar als opslag– en productieruimte. Cultuurmakers Maastricht beheert de loods in samenwerking met vrijwilligers. Er zijn 21 opslagruimtes beschikbaar, variërend in grootte van 15 tot 50 m2. De werkplaats, groot 60 m2, is op aanvraag beschikbaar. 

Geef je een (openlucht)concert in Maastricht? 
Cultuurmakers Maastricht faciliteert verenigingen uit Maastricht met het kosteloos lenen en transporteren van stoelen. 

Wanneer je hiervan gebruik wilt maken, graag onderstaand formulier invullen en sturen naar cultuurmakers [at] maastricht.nl 

Podia en repetitieruimtes:
Ben je op zoek naar een podium voor je voorstelling of concert dan kunnen wij je daarover meer informatie geven. Ook kunnen wij je adviseren over mogelijkheden voor repetitieruimte.

SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN VAN DE GEMEENTE MAASTRICHT

Gemeentelijke subsidies:

In de Subsidieregeling Amateurkunsten Maastricht 2023 worden de verschillende subsidiemogelijkheden beschreven:

  • Gemeentelijk boekjaarsubsidie – jaarlijks aan te vragen vóór 1 oktober voor het komende subsidiejaar. LET OP: De link om subsidie aan te vragen is maar een beperkte periode beschikbaar en sluit ieder jaar op 1 oktober!
  •  Gemeentelijk projectsubsidie – aanvragen moeten uiterlijk 8 weken voor aanvang van het project worden ingediend.

Meer informatie is te vinden op:

Voor inhoudelijk advies en ondersteuning betreffende de (gemeentelijke) subsidieaanvraag kun je terecht bij:

Cultuurmakers Maastricht
Contact

M.b.t. de procedurele afhandeling kun je contact opnemen met Nanine Paes van het subsidiebureau van de gemeente Maastricht:
E: nanine.paes [at] maastricht.nl

Andere subsidies en fondsen:
Cultuurmakers Maastricht kan je adviseren over andere subsidiegevers en fondsen. 

Publiciteit voor je evenement in Week in Week uit.
Een evenement met publiek kun je (kosteloos) plaatsen in de Uitagenda van  Week in Week uit. Meer informatie hierover vind je in onderstaande PDF.