23 april 2024 - Nieuws

Succesvolle dag bij LKCA in Ede!

Team Cultuurmakers Maastricht reisde vorige week af naar Ede. Hier organiseerde het LKCA, Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst, een dag vol inzichten en kennisdeling. Samen met partners streven zij naar meer cultuur in alle facetten van ons leven: op school, buiten school en zelfs binnen zorg en welzijn. 


 

LKCA

Vanwege onze unieke benadering en werkwijze werd Cultuurmakers door het LKCA  gevraagd om een interactieve workshop te verzorgen. Het thema van de dag: "Cultuurparticipatie in zorg en welzijn" sloot naadloos aan bij ons meerjarenprogramma "Together We Belong". We deelden graag hoe kunstprofessionals, kunstenaars en cultuurcoaches kunnen samenwerken met de zorg- en welzijnssector, met als doel bij te dragen aan een positieve gezondheid en het bestrijden van eenzaamheid.

Tijdens onze workshop zijn we ook dieper ingegaan op ons project Wiekidee. Dit project, uitgevoerd in samenwerking met een onderwijsinstelling, biedt studenten de mogelijkheid om op artistieke wijze bij te dragen aan participatief leren in de buurt en wijken.