28 juli 2022 - Nieuws

Documentaire over informeel georganiseerde amateurkunstenaars

In Maastricht hebben wij een goed georganiseerde amateursector. Daardoor lijkt het soms alsof er geen plek is voor eenlingen en andere initiatieven die (nog) niet op zo’n schaal georganiseerd zijn. 
De vraag is: is dat wel zo? Cultuurmakers Maastricht wil deze initiatieven, die bestaan naast de traditionele verenigingen zoals harmonieën, orkesten en koren, opzoeken en in beeld brengen. 
 

Cultuurmakers Maastricht Mark Stevens Lockdown voorbij project

Na de documentaire “De lockdown voorbij …” over bestaande en traditionele verenigingen, richten we met dit project de pijlen op de informeel georganiseerde groepen. Informele groepen zijn alle groepen die juridisch geen vereniging zijn. Bijvoorbeeld drie zussen die regelmatig samen schilderen, een uit een cursus voortgekomen Facebookgroep die online elkaars werk bespreekt en tips en ervaringen deelt, of een popband die wekelijks repeteert bij de drummer in de schuur en een paar keer per jaar optreedt

Filmmaker Mark Stevens maakt een reeks portretten over deze informeel georganiseerde amateurkunstenaars. Het wordt een serie van 4 afleveringen, tussen de 5 en 10 minuten per aflevering. In iedere aflevering staan verschillende disciplines centraal. Dit nieuwe project is een vervolg op 'De Lock-down voorbij…', ook gemaakt door Mark Stevens en in opdracht van Cultuurmakers Maastricht. 

‘De Lock-down voorbij…’ is in oktober 2021 in filmhuis Lumière in première gegaan en werd daarna uitgezonden op RTV Maastricht en L1. De uitzendingen bij L1 haalden in totaal 100.000 kijkers, gemiddeld 25.000 per aflevering. 

"De Lock-down voorbij..."

Oproep 
Interesse om deel te nemen  aan dit project? Neem dan contact met ons op via cultuurmakers [at] maastricht.nl .

Misschien komt filmmaker Mark Stevens dan wel bij jou langs!