18 april 2023 - Nieuws

DansWEB bij Zorgcentrum Campagne

De kracht van dansen laten ervaren. En dan vooral voor groepen voor wie dansen niet zo vanzelfsprekend is. Dat is het doel van DansWEB met haar tour ‘Terts’. 

 

Dansweb voorstelling

Op 31 maart 2023 hebben de bewoners van zorgcentrum Campagne kunnen genieten van de dansvoorstelling.  Dit project nodigt ouderen uit om actief deel te nemen aan cultuur en het vergroot hun welzijn. 

Over dansWEB 
Het doel van dansWEB is om iedereen toegang tot dans te geven. Vooral groepen voor wie dit niet zelfsprekend is en waarvoor de kracht van dans een positief effect kan hebben.  

Over de voorstelling - TERTS, trio in muziek en dans 
Terts van PRA Muziektheater is een ontmoeting tussen twee dansers en een musicus, een samenspel tussen ouderen en artiesten.  De ouderen worden er op allerlei manieren bij betrokken, meer of minder actief. Ze kunnen staan, zitten, meedansen, muziek maken met kleine instrumenten, zingen of trommelen.  Het streven: Improviseren vanuit wat je hart je ingeeft, niet vanuit een vooropgezet plan. Het uiterlijke en het innerlijke aan elkaar verbinden en uitvinden waar rust en evenwicht ontstaat.  

Twee dansers/choreografen van PRA Muziektheater, Andrea Beugger en Renato Bertolino, ontwikkelen samen met violist Noa Eyl deze voorstelling-concert-workshop-ineen. Artistiek leider Monique Masselink is betrokken bij het artistieke proces.  

Cultuurmakers Maastricht is er trots op om hier samen met de Nederlandse Dansdagen, PRA Muziektheater en Sevagram Verwenzorg deel van uit te mogen maken.  

Een van de ouderen noemde het ''magisch”. Een mooier compliment bestaat toch niet? 

Meer info>>