6 mei 2024 - Nieuws

Activiteitenweek Nazareth

De studenten van de opleiding iArts zijn de afgelopen periode voor een 2e keer druk bezig geweest in de wijk Nazareth voor het project Wiekidee. Ze zijn samen met de buurtbewoners van de wijk aan de slag gegaan met de vragen die in de vorige periode zijn opgehaald: hoe kunnen we deze wijk samen leefbaarder maken?

Activiteiten week Nazareth Wiekidee

Tijdens deze activiteitenweek hebben ze artistieke workshops georganiseerd, waaronder een fotoworkshop waarbij buurtbewoners hun eigen creativiteit konden verkennen. De resulterende foto's zijn afgedrukt op posters en opgehangen in het centrum, waardoor de buurt wordt verrijkt met lokale kunst. Ook hebben we samen genoten van het NaZaDinner, waarbij buurtbewoners voor elkaar hebben gekookt en de gemeenschap bij elkaar is gekomen voor een heerlijke maaltijd in het Trefpunt.

En dat is nog niet alles! Op verzoek van de jongeren hebben de studenten en Woonpunt een Pipowagen geïntroduceerd als een ontmoetingsplaats en creatieve ruimte voor jongeren in de buurt. Na een feestelijke opening op vrijdag 26 april zijn de sleutels overhandigd aan de buurtbewoners, zodat iedereen er gebruik van kan maken.

Activiteitenweek in Nazareth Wiekidee2