Sjoen Mestreech

Voor wie:  Bewoners zorgcentra, huurders van aanleunwoningen, wijkbewoners en deelnemers aan de dagbesteding

Sjoen Mestreech

Inhoud

Als opvolging van het project Kunst door de Buis start Sevagram Verwenzorg in juli 2023 met een nieuw project onder de titel Sjoen Mestreech.

Uit een aantal foto’s van Maastricht maken de deelnemers een keuze. Welk onderdeel van de afbeelding willen ze uitvergroten en beschilderen? Daarna worden al die schilderijtjes weer samen gevoegd tot één groot schilderij.

Zo ontstaat een gezamenlijk kunstwerk in een bepaalde kunststijl van bijvoorbeeld Popart van Andy Warhol, Fauvisme van Henri Matisse of Pointillisme van Paul Signac.

Het eerste project is al volgeboekt en start op 25 juli 2023 in Scharwyerveld met een viertal sessies. Zowel bewoners, huurders van aanleunwoningen, wijkbewoners en deelnemers aan de dagbesteding zullen hieraan deelnemen.

In de loop van 2024 zullen de werken van de diverse projecten op een mooie locatie geëxposeerd worden.

Een mooi voorbeeld van Community Care dat ondersteund wordt door Cultuurmakers Maastricht.

Naast de financiële ondersteuning vanuit Cultuurmakers Maastricht zal de cultuurcoach ouderen ook ondersteuning bieden in de zoektocht naar meer participatie van ouderen, die niet verbonden zijn aan de zorgaanbieding van Sevagram zoals wijkbewoners en (eenzame) ouderen, aan dit project.

Door wie

Sevagram Verwenzorg, kunstenares Brigitta Santegoeds, vrijwilligers

Cultuurcoach

Peter Knops.