Maud Simons

Maud Simons

Cultuurcoach Jongeren

Maud Simons Cultuurcoach Jongeren2

Via diverse omzwervingen heeft de geboren Maastrichtse Maud Simons haar thuis gevonden, net over de grens in België. Die omzwervingen kenmerken ook haar carrière.

Ze volgde de opleiding tot docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de kunstacademie in Maastricht, had haar eigen atelier waar ze schilderde en sieraden maakte, was manager van een kledingboetiek en kwam in 2023 in dienst bij de afdeling Economie en Cultuur van de gemeente Maastricht.

Hier werd haar interesse voor Cultuurmakers gewekt. Tijdens haar opleiding leerde ze veel over de creatieve en sociale ontwikkeling bij kinderen en jongeren. Dus toen er een vacature vrijkwam voor Cultuurcoach Jongeren, was ze meteen enthousiast. 

Maud gaat zich als cultuurcoach jongeren bezighouden met de SPUKgelden Jongeren. Dat is een landelijke regeling waarbij alle gemeenten specifieke uitkeringen kunnen krijgen. Maud richt zich vooral op het coachen van diverse en interessante projecten van partners, die participatie en sociale en culturele ontwikkeling van jongeren tot doel hebben.