Kunst door de Buis

Datum:  start 18 januari 2022
Project van: Sevagram Verwenzorg
Cultuurcoach: Peter Knops

Kunst door de Buis Project Cultuurmakers

Uitgangspunt van “Kunst door de Buis’ is de succesvolle samenwerking tussen Cultuurmakers Maastricht en Sevagram Verwenzorg aan het project ‘Kunst door de brievenbus’ uit het impulsprogramma 2020-2021.

Ook bij ‘Kunst door de Buis’ bestaat de doelgroep uit ouderen die gebruik maken van de Thuiszorg van Sevagram. Omdat zij vaak minder mobiel zijn is deelname aan activiteiten rond cultuurparticipatie in groepsverband voor hen moeilijker. Met het project ‘Kunst door de Buis’ wil Sevagram Verwenzorg een drempelverlagend aanbod creëren voor deze doelgroep waarbij (online)ontmoetingen, verdieping en creativiteit centraal staan.

Deelnemers kunnen aan een viertal workshops meedoen en krijgen het benodigde materiaal thuisbezorgd. Elke workshop bestaat uit aantal (online-)bijeenkomsten met een cursusleider en andere deelnemers. Elke workshop heeft een eigen kunstenaar of stijl als centraal thema of uitgangspunt. De deelnemers krijgen via de cursusleider achtergrondinformatie (verdieping), worden gestimuleerd en ondersteund tot het maken van een eigen kunstwerk (creativiteit) en uitgenodigd om samen te werken (ontmoeting).

Er wordt gestreefd naar één of meerdere toonmomenten per jaar door het organiseren van (online) exposities.

Het project wordt financieel ondersteund door Cultuurmakers Maastricht en de cultuurcoach ouderen probeert partners aan dit project te koppelen zodat zij een inhoudelijke bijdrage kunnen leveren.

De Limburger 3 februari 2022  Sevagram zet cliënten Thuiszorg aan het werk