iArts Hogeschool Zuyd /Buurtboek Koepelstraat

Datum:  mei 2021
Project van: Hogeschool Zuyd opleiding iArts,
Cultuurcoach:  Elise de Ruijter 

Projecten iArts project
Afbeelding: Rob Oostwegel

Studenten van iArts hebben een scan gemaakt van 8 wijken in Maastricht (Limmel, Nazareth, Wyckerpoort, Heugemerveld, De Heeg, Caberg, Pottenberg en Malberg. Ze hebben in kaart gebracht wat opvalt in de wijken en welke mogelijkheden er liggen voor een culturele interventie of community art project.

Deze wijkscans hebben geleid tot een aantal aanbevelingen, voor een groep tweedejaars studenten die daadwerkelijk aan de slag zijn gegaan in een aantal wijken. 

De studenten hebben daarna een participatief project ten uitvoer gebracht. Belangrijk aandachtspunt hierbij was om zorg te dragen voor een duurzaam effect in de wijk. 

Buurtboek Koepelstraat Maastricht

In de Koepelstraat wonen veel ouderen en er is weinig onderling contact met de rest van de straat.

Daarom hebben 15 studenten van Hogeschool Zuyd - opleiding iArts - ontmoetingen met bewoners georganiseerd.  Zo wilden ze een manier vinden om mensen in coronatijd met elkaar te verbinden. Ze werkten hierin samen met zorginstelling Envida en welzijnsinstelling Trajekt. 

Er is een buurtboek uit voortgekomen met daarin allerlei aanknopingspunten en tips om met elkaar het gesprek aan te gaan. 
 

Projecten Koepenlstraat2
Koepelstraat8