De Vrijhaven

Voor wie: Jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar uit Maastricht

 

Project Vrijhaven Buitenterrein van de Griend

Inhoud project

De missie van De Vrijhaven is om jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar uit Maastricht de kans te geven om actief deel te nemen aan cultuur. Ze ontwikkelen hun unieke talenten en ze voelen zich echt onderdeel van een groter geheel.

De Vrijhaven is een bruisende ontmoetingsplek, een zogenaamde “urban hub”, waar jongeren hun culturele kant(en) kunnen ontdekken. Hier krijgen jongeren de vrijheid om hun eigen culturele programma's op maat te maken. Daarbij krijgen ze steun van diverse culturele partners. Een deskundige projectleider zal dit programma begeleiden, waardoor de Vrijhaven absoluut een inspirerende omgeving wordt.

Doelstelling

Het ultieme doel is jongeren in de “driver’s seat” te zetten, waarbij ze bepalen wat er gemaakt wordt en met wie ze samenwerken. De samenwerking met partners zoals Code 043 en Trajekt stelt De Vrijhaven daarnaast in staat om jongeren te bereiken die anders wellicht minder toegang tot cultuur zouden hebben.

De toekomst ziet er veelbelovend uit voor De Vrijhaven. In de komende vier jaar zal het een levendige plaats worden, een plek die elke jongere in Maastricht kent. Hier ontstaan allerlei projecten, worden zaken uitgeprobeerd en ontwikkeld door een groep jongeren uit alle delen van Maastrcht. Daarnaast wordt actief samengewerkt met diverse culturele instellingen in de stad, waardoor deze plek tot leven komt en jongeren zich er thuis voelen.

Door wie

Woningcorporatie Servatius 
Code 043 
Stichting Stadsnomade 
Welzijnsorganisatie Trajekt
VIA ZUID

Cultuurcoach

Hendrik Simons, Badar Halim