Cultuurmakers Maastricht

"Ik heb een idee om ouderen samen te laten zingen vanuit hun eigen huis; vanaf het balkon of voordeur. Er zijn wel genoeg mensen om mee te helpen maar er is geen geld om noodzakelijke uitgaven te doen. Hoe pak ik dit aan?"

Dit is een vraag die thuishoort bij Cultuurmakers Maastricht.
Bedenken, maken en meedoen, dat is waar het om draait bij Cultuurmakers Maastricht.
Bij ons kun je je ideeën kwijt. Hier krijgen jouw ideeën op het gebied van kunst en cultuur vorm en word je begeleid in de uitvoering ervan.

Cultuurmakers Maastricht is erop gericht kunst en cultuur voor alle inwoners van de stad Maastricht mogelijk te maken. Niet alleen in de gebouwen van culturele instellingen, maar ook op scholen, buurthuizen, zorginstellingen en bij de mensen thuis. Overal waar de behoefte leeft, brengen we mensen in contact met cultuur en met elkaar. Zodat iedereen in Maastricht kan meedoen.

Amateurs en professionals, jong en oud, Maastrichts- en anderstalig. We stimuleren iedereen om deel te nemen, zelf te maken en de benodigde vaardigheden te ontwikkelen. De makers en hun persoonlijke verhalen zijn daarbij het vertrekpunt. We helpen en ondersteunen in het uitvoeren ervan.