Buurt Opera Malpertuis (BOM)

Voor wie: bewoners van Malpertuis met interesse in opera

Buurtopera Malpertuis groepsfoto

Inhoud Project

Malpertuis staat voor uitdagingen, waaronder het verdwijnen van voorzieningen en de geplande sloop van het winkelcentrum. In dat winkelcentrum is ook de Buurtbrök gevestigd, een belangrijke ontmoetingsplek voor de buurtbewoners. Opera Zuid heeft, in samenwerking met welzijnsorganisatie Trajekt, de eerste stappen gezet om de buurt en haar bewoners kennis te laten maken met opera en op die manier bij elkaar te brengen.

Opera Zuid ontwikkelt artistieke plannen en zorgt voor de planning en de organisatie. Ondertussen betrekken medewerkers van Trajekt de inwoners van Malpertuis. Buurtbewoners kunnen gratis deelnemen aan de opera en zelf kiezen wat zij willen doen: zingen, spelen, timmeren of koken; het kan allemaal. Wijkbewoners maken zo samen een opera onder begeleiding van professionele makers. Regisseur Sybrand van der Werf is namens Opera Zuid betrokken bij het hele proces.

Doelstelling

In de komende vier jaar wil team Buurtopera Malpertuis (BOM) dit project uitbouwen naar een jaarlijks terugkerende editie. Opera Zuid wordt daarmee een nieuwe ontmoetingsplek voor Malpertuis. Ook willen zij ‘open repetities’ (repetities waarbij je vrijblijvend kunt aansluiten) en betaalbare culturele workshops organiseren, zodat Malpertuis opnieuw een bruisende gemeenschap wordt, vol met kunst en cultuur.

Door wie

Trajekt
Opera Zuid
Buurtnetwerk Malpertuis

Cultuurcoach

Nicolle Cox


 

Samen opera maken in Malpertuis