Bonnefanten First Fridays (BFF) 

Voor wie 
Regionale gemeenschappen, bezoekers van het Bonnefanten, leden van uitgenodigde verenigingen of groepen en uiteraard de gewone museumbezoekers.

 

Bonnefanten First Fridays

Inhoud project

In de moderne tijd staan dingen ervaren en belevingen opdoen centraal. Musea zijn daardoor belangrijker dan ooit. Maar hoe maak je kunst toegankelijk voor iedereen? Vooral voor mensen die zich niet meteen thuis voelen in een museum?

BFF brengt het Bonnefantenmuseum dichter bij nieuwe doelgroepen. Gemeenschappen uit de buurt kunnen zichzelf presenteren aan bezoekers en ontdekken samen met hun familie en vrienden het Bonnefanten.

Tijdens First Fridays in het Bonnefantenmuseum (#BFF) bepalen bezoekers wat er gebeurt. Maandelijks worden verrassende verenigingen, clubs, stichtingen of andere groepen uitgenodigd om hun avond in te vullen zoals zij dat willen. Ze bepalen de activiteiten, de muziek, het eten en zelfs de aankleding! Ze putten inspiratie uit de collecties in het museum. Bezoekers veranderen hiermee van toeschouwers in deelnemers en soms zelfs mede-makers.

Doelstelling

BFF creëert een plek waar iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Samen met lokale verenigingen en maatschappelijke organisaties willen we  Bonnefantenmuseum toegankelijker en relevanter maken voor alle Limburgers. De plannen kunnen nog veranderen, maar het doel blijft een bruisende kunstgemeenschap te maken voor iedereen.

Door wie

Bonnefantenmuseum

Cultuurcoach
... 

Bonnefanten First Fridays