17 april 2023 - Nieuws

Terugblik op Kunst door de buis   

Als afronding van het project Kunst door de buis is een filmpje gemaakt waarin enkele deelnemers aan het woord komen over hun ervaringen en eindresultaten.

Kunst door de Buis Popart2

Na een leerzame introductie van projectleider en beeldend kunstenaar Brigitta Santegoeds krijgen de deelnemers (beginnelingen en gevorderde kunstenaars)  instructies en opdrachten om zelf aan de slag te gaan met het materiaal dat eerder door vrijwilligers bij hen is afgeleverd. 

De cliënten van de Thuiszorg krijgen online les via Teams en de opdracht wordt besproken.  Daarna hebben ze 2 weken de tijd om met het aangeleverde materiaal aan de slag te gaan. 

 “Nieuwe hobby, ik ga hier zeker mee door”.  “Onthaasten, alles laten bezinken, alle gevoelens van jezelf uiten”. Ik heb een mooi masker gemaakt van het gezicht van mijn vader”. zijn enkele citaten van de enthousiaste deelnemers. En het resultaat mag er zeker zijn.  

Bekijk hiervoor het filmpje.

Binnenkort start Sevagram Verwenzorg met een nieuw project in en rond hun locaties in Maastricht met als centraal thema “Maastricht”. Houd hiervoor onze website en socials in de gaten. Ook dit nieuwe project zal worden ondersteund door Cultuurmakers Maastricht.