6 juli 2023 - Nieuws

Sjoen Mestreech. Nieuw project Sevagram Verwenzorg

Als opvolging van het project Kunst door de Buis start Sevagram Verwenzorg in juli 2023 met een nieuw project onder de titel Sjoen Mestreech.

Sjoen Mestreech

De deelnemers maken een keuze uit een aantal foto's van Maastricht. Welk onderdeel van de afbeelding willen ze uitvergroten en beschilderen? Daarna worden al die schilderijtjes weer samengevoegd tot één groot schilderij.

Zo ontstaat een gezamenlijk kunstwerk in een bepaalde kunststijl van bijvoorbeeld Popart van Andy Warhol, Fauvisme van Henri Matisse of Pointillisme van Paul Signac.

Het eerste project is al volgeboekt en start op 25 juli in Scharwyerveld met een viertal sessies. Zowel bewoners, huurders van aanleunwoningen, wijkbewoners en deelnemers aan de dagbesteding zullen hieraan deelnemen. In de loop van 2024 zullen de werken van de diverse projecten op een mooie locatie geëxposeerd worden.

Een mooi voorbeeld van Community Care dat ondersteund wordt door Cultuurmakers Maastricht.

Naast de financiële ondersteuning vanuit Cultuurmakers Maastricht zal de cultuurcoach ouderen ook ondersteuning bieden in de zoektocht naar meer participatie van ouderen, die niet verbonden zijn aan de zorgaanbieding van Sevagram zoals wijkbewoners en (eenzame) ouderen, aan dit project .