8 juni 2023 - Nieuws

Papierpulper bloemenpracht bij De Beyart

Op dinsdagmiddag 30 mei vond een kleurrijke optocht plaats door de zonovergoten tuin van De Beyart. Kinderen van de Montessorischool brachten hun, met papierpulp gemaakte bladeren en bloemen mee en plaatsten die in grote potten die verdeeld waren over de tuin.

Marres de Beyard2

Er werden verhalen uitgewisseld tussen gasten van Société en Atelier ‘De BijArt’ en de leerlingen van de Montessorischool over wat planten en bloemen voor hen betekenen.

Museum Marres zal vanaf 4 juli tot 3 september de deuren openen voor het publiek waar het kunstenaarscollectief ‘Sunflower Soup’ het hele museum heeft omgetoverd tot een grote plantenzee. De tentoonstelling heet ‘Plantiarchy’. Wat zou het betekenen als planten en bloemen het in deze wereld voor het zeggen zouden hebben?

Hier is door de kinderen van de Montessorischool, door gasten van de Société en Atelier ‘De  BijArt’ over nagedacht en daar zijn mooie verhalen en papierpulper bloemen en plantenbladeren uit voortgekomen. Van deze verhalen en kunstwerkjes kan iedereen tot 14 juni genieten in de  bibliotheek van De Beyart. Daarna worden ze bij Museum Marres verwerkt in de tentoonstelling.

Project in samenwerking met Marres, huis voor hedendaagse cultuur en de tentoonstelling Plantiachry. Het project is ontwikkeld door Marres en is een onderdeel van de serie verhalen uit 'De Onzichtbare Collectie' van Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur dat door Cultuurmakers Maastricht wordt ondersteund.

Marres de Beyard1
Marres de Beyard3