16 april 2024 - Nieuws

Onthulling Sjoen Mestreech bij Campagne

'Een rode boom? Dat kan niet!'

 

Apetrots waren de negen senioren annex kunstenaars deze donderdagochtend 11 april op de kleurrijke schilderijen die ze maakten van hun favoriete plekjes in Maastricht. Onder grote belangstelling van medebewoners van Verzorgingstehuis Campagne werden de schilderijen gepresenteerd door kunstenaar Brigitta Santegoeds die het project 'Sjoen Mestreech' namens Stichting Sevagram Verwenzorg samen met Cultuurmakers Maastricht het afgelopen jaar begeleidde.

Sjoen Mestreech campagne4

Met Sjoen Mestreech brengen de senioren van Sevragram op een kleurrijke en creatieve manier een ode aan hun stad. En belangrijker nog: worden ze door kunstenaar Santegoeds creatief uitgedaagd. Santegoeds vertelde tijdens de presentatie in Campagne dat ze een deelnemer gevraagd had om eens na te denken om de boom op haar doek rood te kleuren, waarop de spontane reactie was: 'Een rode boom? Dat kan toch niet?' 

Belangrijkste doel van Sjoen Mestreech - en de missie van Cultuurmakers Maastricht - is om mensen uit diverse wijken van Maastricht samen te brengen en dichter bij elkaar te brengen met hulp van laagdrempelige kunst- en culturele projecten. 

Santegoeds begeleidde namens Stichting Sevagram Verwenzorg Sjoen Mestreech op twee locaties in Maastricht. Op 2 april werd op de locatie Scharwyerveld de eerste lichting schilderijen onthuld. Op 11 april was het de beurt aan de collega's in de wijk Campagne. 

 

Sjoen Mestreech campagne5
Sjoen Mestreech campagne3
Sjoen Mestreech campagne1