24 maart 2022 - Nieuws

Eindelijk jongeren Vrijhaven in Maastricht!

In samenwerking met Maximus Leegstandsbeheer, Stichting Stadsnomade en Code043 creëert Cultuurmakers Maastricht en partners een URBAN plek — Vrijhaven - voor jongeren. Ook werken we samen met de cultuurcoach jongeren van Kaleidoscoop cultuureducatie om het project van de nodige kennis en expertise m.b.t. jongeren en cultuur te voorzien. 

 

De Kring Vrijhaven
Fotocredits: Ronald van den Hoven/ RTV Maastricht @2021

De voormalige basisschool in de Heeg (De Kring) komt tijdelijk beschikbaar als locatie. Hier creëren we een urban plek voor jongeren om samen te komen en hun eigen culturele identiteit te ontdekken. Jongeren tussen de 15 en 25 krijgen de kans om peer-to-peer op maat programma’s te ontwikkelen en worden daarbij ondersteund door allerlei partners uit het culturele en sociale veld.  

Wethouder Frans Bastiaens (Cultuur): ‘Ik ben blij dat het gelukt is om het initiatief van Cultuurmakers en Stadsnomade op deze plek te laten landen. Ruimte bieden aan dit soort initiatieven, die ook een sociaal-maatschappelijke component hebben, is precies waar ons vrijplaatsenbeleid om draait’.

Op het moment wordt alles in gereedheid gebracht om te kunnen starten met het programma. Zodra we gaan beginnen laten we het via deze website en onze social media kanalen weten. 

Het project wordt financieel ondersteund door Cultuurmakers Maastricht en de cultuurcoach jongeren houdt zich bezig met het verbinden van de verschillende sociale en culturele partners van Maastricht aan dit project. 

Persbericht gemeente Maastricht